wakacyjne Wycinki

wakacyjne Wycinki

Postprzez Dzidzia 21 lis 2008, o 21:26

Jeździmy do Wycinek na wakacje od dwudziestu paru lat! i nigdy jeszcze nam się nie znudziły, nasz rok jest podzielony na wakacje nad Kałebiem potem całe miesięce czekania i znowu Wycinki :-))) Pozdrawiam wszystkich którzy jak my zakochali się w tym pieknym miejscu i naszych miejscowych przyjaciół.
Dzidzia

Re: wakacyjne Wycinki

Postprzez Darek Wieliński 21 lis 2008, o 22:16

Serdecznie witam na forum i pozdrawiam .
Darek Wieliński

Postprzez Krisu 20 sty 2009, o 17:14

Witam
Do Wycinek pierwszy raz trafiłem ...chyba jakieś 13lat temu na 2/3 dni do znajomych i tak sie zaczeła przygoda która trwa do dziś.Z biegiem czasu jeżdziłem do Wycinek częściej i na dłuzej.Wakacje to tylko w wycinkach bo tylko tam moge odpocząć od wszystkiego.Droga daleka bo ze śląska ale warto.Kiedy jade na urlop i wjeżdżam do Wycinek na piaszczystą droge ,a potam wysiadam z auta i patrze z tarasu (Taras od Dzidzi) na Kałębie to reszta przestaja sie liczyć.Miejsce przepiękne i ludzie są super.Pozdrawiam wszystkich,znajomy z Zabrza :D
Krisu

Postprzez radek124 6 mar 2009, o 23:33

widze że te wyciinki to taki przystanek alaska :) miłe, jestem po artykule http://kociewiak.pl/gminy/osiek/index.p ... iew&id=128
który dosyc smutno opisuje życie w osieku i wycinkach, że tylko "rikitiki" dla młodych i nie tylko w trakcie lata, a tak to nuda nuda nuda
mam nadzieje że to pojedynczy głos zmeczonego życiem i chyba żoną (z tego co mówił redaktorowi)człowieka.
pozdrawiam
radek124

Postprzez Darek Wieliński 7 mar 2009, o 19:17

To taka ludzki zwyczaj że jak nie po narzeka to chyba chory by był .A życie jest take piękne i okolice tez tylko trzeba to piękno umieć zobaczyć.
Darek Wieliński

Postprzez radek124 10 mar 2009, o 22:19

zdecydowałem się - będę fanem Wycinek :) szkoda tylko że mam niepewny los co do kwestii dojazdu do działki
będę musiał liczyć na życzliwość sąsiadów - zobaczymy jak będzie :? pozdrawiam towarzyszy forumowiczów :)

z tematem drogi już nie będę nudzić od jutra, przepraszam :) ale spać nie mogę :)
radek124

Postprzez Pawel09 31 maja 2009, o 22:40

Witam wszystkich.
Najprawdopodobniej udam się w tym roku na wakacje do Wycinek i w związku z tym byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mógł udzielić mi informacji na temat wykupu zezwolenia na łowienie ryb w jeziorze Kałębie. Chodzi mi głównie o to gdzie można takie zezwolenie wykupić, a także gdyby ktoś wiedział ile ono może kosztować, lub jakiś numer kontaktowy, do miejsca gdzie mógłbym się tego dowiedzieć. Z góry dziękuję.
Pawel09

Postprzez krzysieklytkowski 2 cze 2009, o 08:49

Takie zezwolenie można wykupić u pani Kasprowicz w Osieku. Cena i numer nie są mi znane, za to wiem gdzie mieszka :)
krzysieklytkowski

Postprzez Pawel09 2 cze 2009, o 19:53

Ok. Wielkie dzięki. Zdaje się, że już znalazłem numer do tej pani Kasprowicz na stronie internetowej gminy Osiek, więc w wolnej chwili zadzwonię i się wszystkiego dowiem. :)
Pawel09

Postprzez Anita 25 sie 2009, o 14:38

Witam,
Bardzo się cieszę, że powstała strona o Wycinkach. Spędzałam tu wakacje 2 razy pod rząd, ostatnio w ubiegłym roku i były to za każdym razem naprawdę niezapomniane chwile. Piękna okolica, cisza, spokój, ciepła woda w jeziorze, mnóstwo jagód. Po prostu sielanka. Polecam wszystkim, którzy chcą się oderwać od miejskiego gwaru.
Anita

Powrót do Witamy Cię!